JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Västeråsföretaget Penny, som utvecklat ett par glasögon med inbyggd dataskärm som styrs av huvudets rörelser, utsågs nyligen till ett av Europas hundra hetaste teknikföretag av tidskriften Red Herring. Nu har företaget bjudits in att delta i den amerikanska motsvarigheten nästa vecka.
- Penny har blivit utvalt tillsammans med två andra företag bland de hundratals som initialt granskades från Europa, Mellanöstern och Afrika eftersom Red Herring anser att Penny tillhör dem som har störst sannolikhet att lyckas med en etablering på USA-marknaden, säger företagets vd och grundare, Erik Lundström.

Den första produkten, som i princip är färdig för kommersiell produktion, kallas C-more. Det är ett par glasögon där skärmbilden projiceras på näthinnan vilket gör den halvgenomskinlig. Användaren ser alltså både skärmen och det som finns framför honom eller henne.

Användaren navigerar i skärmbilden med huvudrörelser som registreras av en mikromekanisk accelerometer kombinerad med ett gyro. Konsultföretagen Prevas och Optronic har bidragit till utvecklingen. Användaren klickar genom att spänna käken. Glasögonen är kopplade till en fickdator som kör Windows Mobile.

Den 2 april utsågs Penny till ett av Europas hetaste teknikföretag av Red Herring och nu får företaget chansen att vara med i den amerikanska tävlingen vilket ger goda möjligheter till gratis marknadsföring men också en chans att hitta riskkapital, något som behövs när det är dags att dra igång tillverkningen.

Medlemmar i SER kan höra Erik Lundström berätta mer om företaget i morgon i Kista (länk).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)