JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Katalogdistributören RS Components  har länge grunnat på att utveckla plattformer. I höstas tog företaget steget fullt ut.
När RS talar plattformar är det Farnell och Elfa som företaget jämför sig med snarare än de stora drakarna Arrow och Avnet.  

– Vi har ganska små volymer i väldigt många olika produkter. I den jämförelsen ligger vi ett steg före med vår plattformsstrategi, säger Bilgihan Altintas, produktansvarig på RS Components i Danmark.

Idéen till inbyggnadsplattformar har grott hos RS sedan år 2005 och de första produkterna dök upp i fjol. Idag finns ett baskort som fungerar som bärare av andra moduler, däribland en modul med ST Microelectronics styrkrets STR912 och en med Infineons styrkrets XC167.

– Med våra plattformar går det idag att testa processorer från olika tillverkare. Framåt kommer vi att göra fler moduler men om det blir med andra styrkretsar eller med FPGA:er ombord är inte klart ännu, säger Bilgihan Altintas.

Utöver de två styrkretsbestyckade modulerna erbjuder RS fyra tillämpningsspecifika moduler: en för motorstyrning, en för kommunikation, en med 16 analoga ingångar och en IO-modul.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)