JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
För ett år sedan lanserade Avnet Silica sina första plattformar för inbyggnad. Idag erbjuder företaget en mängd plattformar med FPGA:er och processorer ombord. Och framöver kommer kort för identifieringstillämpningar.
– Vi har kommit fram till att OEM:er blivit mer och mer fokuserade på produktidéer, koncept och marknadsföring. De vill minska utvecklingstiden, kostnaden samt riskerna, säger Massimo Dall’Occo på Avnet Silica.

Plattformar är en lösning menar företaget.

Silicas baskort, som mycket kretsar kring, heter Megrez. Det har en mängd periferienheter, stort minne och kan kopplas till en LCD-display. Till plattformen kan dessutom två moduler kopplas, endera Mirach som har en Intel Atom-processor ombord, eller Mizar, som är utrustad med Intelprocessorn EP80579.  

– Plattformen med Atomprocessor vänder sig till en bred inbyggnadsmarknad. Den har väldigt många gränssnitt och går att få med olika processorer som klockas från 800 MHz upp till 1,6 GHz.

FireCracker är namnet på en annan plattform från Silica som främst siktar på audio- och videotillämpningar samt kommunikation. Ombord sitter en Blackfinprocessor från Analog Devices, en FPGAr från Xilinx samt en modul från Bluetechnix som stöder 10/100 Mbit Ethernet och USB.  

– Tittar vi framåt ser vi att ID-marknaden är ny och intressant. Inom detta område kommer vi att släppa kort inom de närmaste månaderna.

Exakt vad det blir vill Massimo Dall’Occo inte säga men det rör sig om applikationskort för exempelvis NFC (Near Field Communication), där kommunikationen sker på millimeteravstånd, och UHF, där kommunikationen sker på några meters håll.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)