JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
FPGA-företaget Xilinx har anammat digital krafthantering från Texas Instruments i sin färska utvecklingsplattform Virtex-6 ML605. Tanken är att plattformen ska nyttjas för att utveckla trådlösa och fasta telekomsystem, men också andra avancerade system
Digital kraft är i ropet och hittills har tekniken främst anammats i högpresterande konstruktioner. Det är alltså inte förvånande att Xilinx nu smugit in tekniken i sin utvecklingsplattform Virtex-6 ML605 i form av digitala oisolerade DC/DC-omvandlare.

Den digitala omvandlare, UCD9240, kommer från Texas Instruments och är en relativt ny skapelse som kan styra upp till fyra oberoende digitala återkopplingar samt upp till åtta olika faser. Xilinx utvecklingskort innehåller två UCD9240 som innebär att bland annat strömmar och spänningar på kortet kan övervakas och styras i realtid.

Genom ett grafiskt användargränssnitt, som TI tillhandahåller, kan konstruktören exempelvis sätta nyckelparametrar, optimera återkopplingen och definiera olika uppstartskriterier.

Även Xilinx utvecklingsplattform för den mindre Spartanfamiljen, Spartan-6 FPGA SP605, som inom kort ska ut på marknaden kommer att innehålla digital krafthantering från Texas Instruments.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)