JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Enea utökar sin satsning på Googles operativsystem Android Linux. Det är ett svar på stor efterfrågan, och inte bara för Android på mobiltelefoner, utan också på netbooks och smådatorer.
Enea etablerar ett kompetenscenter för Android i Lund. Företaget ger redan sedan tidigare utvecklingshjälp och utbildning åt företag som funderar på att migrera till webbföretaget Googles operativsystem.

Android lanserades 2007 och är en Linuxversion där användarprogrammen körs i Java. Mobiler som kör Android produceras idag av bland annat General Mobile, HTC, Huawei, Lenovo, Motorola, Philips och Samsung. Nästa version av Sony Ericsson Xperia blir en Androidmobil.

"Det är uppenbart att Android är en omstörtande teknik inom mobilindustrin", skriver Enea i ett pressmeddelande.

Enea hävdar sig redan idag vara ledande konsult för Android Linux. Den stora utvecklingsavdelningen sitter i Östersund. Det nya centret hamnar i Lund, där plattformsbolaget ST Ericsson har sitt mobilutvecklingscenter.

Enea säger sig kunna hjälpa både inbyggare som behöver lära sig mer om Linux och Linuxutvecklare som behöver lära sig mer om mobiltelefoni.

Eneas egna operativsystem OSE och Oseck användes i 400 miljoner mobiler förra året. De är enkla realtidsoperativsystem avsedda främst för billiga mobiler.

Elektroniktidningens läsare fick en gratislektion i Android i aprilnumret av pappersmagasinet Elektroniktidningen. Artikeln författades av Robert Niemi på Enea i Lund.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)