JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 2 juli 2020 VECKA 27
Mobilplattformstillverkaren ST-Ericsson lägger ner ett antal utvecklingsprojekt i Lund, för plattformar kring enkla och medelavancerade mobiltelefoner. I stället ska bolaget satsa mer på plattformar med rötter i ST och NXP. Det skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Enligt Rapidus är förändringen en följd av en omstrukturering inom ST-Ericsson. Informationsansvarige Kristina Embring Klang vill inte avslöja vilka projekt som läggs ned, men säger att några uppsägningar inte är aktuella.

– Syftet är att ena bolagets produktportfölj för att få större konkurrenskraft. De personer som är involverade i projekten som berörs kommer att flyttas över till andra projekt, säger hon till Rapidus.

ST-Ericsson släpper sin kvartalsrapport senare ikväll, och på torsdag kommer Ericssons rapport. Då kan mer information framkomma.

Det var i februari i år som ST och Ericsson slog ihop sina verksamheter inom halvledare för mobiltelefoner till ett samägt bolag, efter att ST köpt NXP:s motsvarande verksamhet. Bolaget har under sin korta historia ännu inte visat vinst något kvartal. Senaste kvartalsrapporten visade en förlust på 213 miljoner dollar varav 165 miljoner dollar var förlust på själva verksamheten. Försäljning då blev 666 miljoner dollar.

Den 2:a november tillträder bolagets nye vd Gilles Delfassy, med ett förflutet hos Texas Instruments. Han efterträder då Alain Dutheil som varit vd sedan starten och som då återgår till andra uppgifter inom ST.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)