JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 7 april 2020 VECKA 15
Instrumentdistributören Orbis gör nu ett ryck i Sverige och breddar produktutbudet med Anritsu och Keithley.
Efter att ha panikbromsat i början av året och sagt upp alla utom en säljare i Stockholm lägger test- och mätspecialisten Orbis nu i en högre växel. Företaget har fått två nya agenturer: Anritsu och Keithley. Sedan tidigare finns de egenutvecklade testarna och agenturen för Tektronix.

Som ett led i expansionen har Orbis värvat Jean-Christophe Ronzier och letar ytterligare en person för att ersätta Bo Ygfors som är på väg att gå i pension.

– Vi håller både på att rekrytera en säljare men pratar också med ett par personer som kan jobba som agenter för oss på lokala marknader, säger Jean-Christophe Ronzier.

Han har tidigare arbetat på Tektronix, Anritsu och Rohde & Schwarz och ska bland annat ha ansvar för storkunder som Ericsson och Sony Ericsson.

Tanken med de lokala agenterna är att de ska serva små företag med behov av lite mer avancerade instrument, företag som är för dyra att bearbeta från Stockholm eller Göteborg. Agenterna ska ha instrumentförsäljningen som en bisyssla och får provision på det de säljer.

– För oss handlar det om expansion, det blir det en förstärkning av säljkåren, vi har inte dragit ned på det svenska kontoret, säger Jonathan Borrill på Anritsu.

Tanken är att Orbis ska hitta nya kunder åt Anritsu till de billigare instrument som lanserat på senare tid. Det kan till exempel handla om företag som installerar eller underhåller olika typer av fibernät eller trådlösa nät.

För de allra enklaste instrumenten har Anritsu också ett Europavatal med katalogdistributören Farnell.

När det gäller Keithley får Orbis ansvaret för alla kunder i Sverige och Finland. Förteget sade upp sin svenska säljare i augusti. Tektronix är på väg på att etablera instrumentförsäljning i egen regi och just nu pågår förhandlingar med Orbis om vem som ska sköta storkunderna.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)