JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nujira visar testchips på Mobile World
Brittiska Nujira är redo att visa upp sin strömsnåla teknik för effektförstärkare speciellt anpassad för mobiltelefoner. Ett testchip finns framme som ska demonstreras på mässan Mobile World Congress i Barcelona om drygt två veckor, hävdar företaget.
Nujiras speciellitet är att skapa hög verkningsgrad hos effektförstärkare i exempelvis radiobasstationer och mobiltelefoner med hjälp av så kallad envelopp-tracking. Metoden innebär att man styr effektförstärkarens matningsspänning så att den följer basbandssignalens envelopp.

På mässan Mobile World Congress i Barcelona i fjol presenterade företaget för första gången sin utveckling, Coolteq-l, för mobiltelefoner (se länk). Till skillnad mot företagets basstationssatsning är detta en nedskalad lösning tänkt att säljas i form av ett ip-block som kan integreras direkt i PA-modulen eller basbandskretsen.

– Med vårt ip-block kan man dubbla verkningsgraden hos en effektförstärkare i en mobiltelefon och halvera topp-strömmen, säger Jeremy Hendy, marknadschef på Nujira.

Nu – ett år senare – är det dags för Nujira att demonstera ett första testchip med Coolteq-l-teknik på årets upplaga av mässan Mobile World Congress .

Företagets egna testresultat visar att en mobiltelefon med det nya testchipet är dubbelt så effektiv när den användes för HSUPA och LTE, samt 1,5 gånger effektivare då den används för WCDMA, jämfört med då den inte är stöds av Coolteq-l-teknik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)