JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första avknoppningen från Mobile Heights
Innovationscentret Mobile Heights i Lund är på väg att knoppa av sitt första företag. Bolaget, Qubulus, har dragit in en miljon kronor från fem investerare, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Qubulus arbetar med positionering i miljöer där GPS-signaler har dålig täckning, som köpcentrum och flygplatser, med hjälp av information från mobilbasstationer. Tekniken påminner om ett annat företag från Lund, Resqu, se länk.

Grundaren, Ants Maran, hittade två patent från Telia på Mobile Heights som ligger till grund för innovationen. Genom en överenskommelse med Telia kan Qubulus använda patenten, och ge royalty på intäkterna i ersättning.

Pengarna som företaget nu dragit in ska användas till produktutveckling och ett pilotprojekt. De första anställda är på väg in i företaget, skriver Rapidus, som också berättar att målet är att ha 6-8 anställda till årsskiftet och att år 2012 omsätta 18 miljoner kronor.

Förutom Ants Maran ingår även entreprenören Carl Christerson bland delägarna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)