JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 15 juli 2020 VECKA 29
Den som vill programmera National Instruments grafiska programspråk Labview på ett objektorienterat sätt kan göra det på egen hand, eller ta hjälp av Goop från konsultföretaget Symbio. Verktyget kommer nu i en fjärde version.
Symbio hette tidigare Endevo och ingår i National Instruments partnerprogram. Företaget har har utvecklat en metod för objektorienterad programmering av Labview kallad Goop (Graphical Object Oriented Development). Den fjärde versionen lanserades på National Instruments användarkonferens NI Week i början av augusti.

– Det kanske viktigaste i den nya versionen är att den utnyttjar Labviews nya noder för ”data value reference”, det vill säga stödjer Labviews möjlighet att använda variabler genom deras adresser i stället för deras värden. Därmed har paketet blivit mer Labview-enligt, förklarar Jakko Kerola på Symbio.

– Skillnaden mellan Goop och Labviews egen objektorienterade programmering är att i Goop hänvisas till objekt via deras minnesplatser, alltså adresser (by reference), medan i Labview, om olika instanser anropar en och samma variabel, skapas det automatiskt nya kopior av variabeln. By reference är det ”ortodoxa” sättet att anropa variabler, och används i andra objektorienterade programmeringsspråk som C++, säger han.

Priset för Goop 4 börjar på 850 dollar.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)