JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FPGA-bolaget Tier Logic har gett upp
Bara fyra månader efter det att amerikanska Tier Logic dykt upp ur det fördolda tog pengarna slut. Tier Logic är därmed ytterligare ett exempel på hur oerhört svårt, för att inte säga omöjligt, det är att ta sig in på FPGA-marknaden för nystartade bolag.
Det var i mars i år som Tier Logic lättade på förlåten och berättade om sin teknik (länk) som liknar Hardcopy från FPGA-jätten Altera. Men Tier Logics angreppssätt är radikalt annorlunda, vilket gav plats för fler logikblock per ytenhet. Företaget kunde också ge identiska egenskaper till en asic och en FPGA, så när som på priset.

I slutet av juli stod det dock klart att företaget inte lyckats locka mer riskkapital trots att produktutvecklingen kommit mycket långt. Tier Logic har sedan starten år 2003 inte förbrukat mer än cirka 20 miljoner dollar.

Företagets marknadschef Paul Hollingworth säger till EE Times att Tier Logics misslyckande hänger samman med att riskkapitalbolagen inte har gjort särskilt många lyckade investeringar i halvledarbranschen och därför är de extremt tveksamma till den.

Misslyckandet måste kännas extra bittert med tanke på att FPGA-jättarna Xilinx och Altera har rapporterat rekordomsättningar och gjort stora vinster den senaste tiden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)