JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tunn flexibel display för mobilen

lex
Tunn flexibel display för mobilen

Japanska TDK presenterade en hel del häftiga displayer under förra veckan på elektronikmässan Ceatec. Företaget visade bland annat upp en flexibel display för mobiler som ska börja masstillverkas nästa år.
Flexibla och genomskinliga organiska displayer lockade många besökare till den TDK:s monter under den japanska mässan Ceatec, som gick av stapeln i förra veckan.

En självlysande display, med upplösningen 320 x 240, masstillverkas redan och kommer sannolikt att först dyka upp i mobiltelefoner.

– En del av våra konkurrenter gör displayer som man kan se från båda sidor. Vår display kan man enbart läsa av från en sida, så andra människor kan inte se vad som är på displayen. Det är en stor fördel, förklarade Osamu Onitsuka, som är ansvarig för TDK:s displaydivision.

Framöver kommer displayen i större versioner, upp till 3-4 tum.

TDK visade också en flexibel OLED som enbart är 0,3 mm tjock.

– Vi använder filmsubstrat, inte glas eller metall, så displayen är väldigt lätt och den kan böjas utan att gå sönder, sade Osamu Onitsuka.

Displayen kan exempelvis användas på en yta som har en kurvform med en radie på mindre än 25 mm. Samtidigt behöver den flexibla displayen inte nödvändigtvis användas i bärbara tillämpningar där den böjs påpekar TDK, eftersom ytterligare en fördel är att den är väldigt tålig och klarar betydligt högre påfrestning än andra displayer innan den spricker.

Planen är att TDK ska börja massproducera sin flexibla display inom ett år. Om planen går i lås blir företaget först i världen med att masstillverka flexibla displayer, enligt egen utsago. Sony har visserligen visat både rullbara och flexibla displayer under en längre tid men företaget har ännu inte avslöjat några planer på massproduktion.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)