JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elva vinnare hos PTS
Post- och Telestyrelsen har utsett elva vinnare i sin innovationstävling om telefonihjälpmedel för funktionshindrade. De elva företagen får finansiering upp till två miljoner kronor för att genomföra sina projekt.
I våras utlyste Post- och Telestyrelsen, PTS, en tävling kallad "Arbete och Utbildning" för att stimulera utvecklingen av hjälpmedel för personer med funktionsnedsättning så att dessa lättare kan använda olika kommunikationstjänster.

Av de 35 inkomna bidragen har 11 nu utsetts till vinnare. Dessa får finansiering med upp till två miljoner kronor vardera för att genomföra sina projekt. Den exakta nivån av stödet avgörs från fall till fall.

En av vinnarna är Motion Control i Västerås, som ska vidareutveckla sitt system kallat Handy Blue för trådlös kommunikation och omgivningskontroll. Tanken är att ta fram en liten bärbar kommunikationsutrustning som ska låta rörelsehindrade eller synskadade styra hemelektronik, telefoni och offentliga system. Projektet drar igång nu i samarbete med Mälardalens högskola och löper under 18 månader. Bidraget täcker hälften av projektbudgeten på totalt 2,5 miljoner kronor.

– Som en direkt följd kommer vi att behöva anställa två nya medarbetare, skriver företaget i en pressrelease.

Hela listan över vinnare finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)