JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hybridbil med tio års garanti

Hybrid med tio års garanti

Som första företag lämna nu koreanska Hyundai samma garantitid på sin nya hybridbil som på de ”vanliga” bilarna. Företaget hoppas att beslutet ska övertyga tveksamma kunder.
– Vi ska sätta standarden för industrin, säger företagets amerikanska vd John Krafcik till Detroit News.

På den kommande hybridmodellen av Hyundai Sonata kommer köparna att få tio års garanti även på batteriet som är av litiumpolymertyp och inte nickelmetallhydrid vilket är vanligast idag.

Garantin är densamma som företaget lämnar på sina bilar med konventionella motorer. Dock får bilarna inte gå mer än 16 000 mil under de tio åren för att garantin ska gälla.

Bilen har Hyundais egenutvecklade drivlina med en bensinmotor på 169 hästkrafter och en elmotor på 30 kW. Sammantaget ger det 209 hästkrafter vid ett varvtal på 6000. Valet av energitäta litiumpolymerbatterier gör Sonata till en av de lättaste hybridbilarna med sina lite drygt 1500 kilo.

Exakt hur mycket hybridmodellen av Sonata kommer att kosta är inte klart med bilen ska börja säljas före årets slut i USA.

Den amerikanska staten liksom vissa delstater, kräver redan idag att biltillverkarna lämnar långtgående garantier för bilar med låga utsläpp, men Hyundais åtagande går utanpå det mesta som finns idag, skriver Detroit News.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)