JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Konsolideringen bland testföretagen fortsätter. Den här gången är det Verigy som köper konkurrenten LTX-Credence för 422 miljoner dollar.
Det är inte bara halvledarföretagen som åker berg- och dalbana i takt med konjunkturen. Även branschens underleverantörer påverkas av kraftigt av svängningar och den tillhörande prispressen (länk). Det har lett till stora förluster och en konsolidering av branschen. Bland annat har Teradyne köpt både NexTest Systems och Eagle Test Systems. LTX förvärvade Credence så sent som i juni 2008 för 152 miljoner dollar.

Det var en affär som skulle ge 25 miljoner dollar i besparingar men nu slukas alltså LTX-Credence av Verigy. Företaget knoppades av från Agilent i juni 2006 (länk). Verigys juridiska hemvist finns i Singapore oxh företagets cirka 1500 anställda är ganska jämnt fördelade mellan USA, Europa och Asien.

Tanken med affären är att skapa en stark spelare med produkter för att från test av minnen till systemkretsar. Bland konkurrenterna finns förutom Teradyne även Advantest och Yokogawa samt en rad nystartade bolag i framförallt Asien.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)