JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ”Rfid växer 16 procent nästa år”
Tack vare stora investeringar i detaljhandeln tror analysföretaget ABI Research att marknaden för rfid-system och -tjänster kommer att öka med 16 procent till 5,3 miljarder dollar nästa år.
Stora amerikanska klädkedjor som Wal-Mart, JC Penney, Marks & Spencer och American Apparel har redan börjat förse sina produkter med rfid-taggar, som ofta fungerar som stöldskydd samtidigt som de bär information om pris och annat. Den utvecklingen väntas ta än större fart nästa år, och är huvudanledningen till optimismen i ABI Researchs rapport (länk).

Systemsidan, främst mjukvara, väntas växa snabbare än hårdvaran – läsare och transpondrar – och konsulttjänsterna.

USA är dock inte den region där tillväxten väntas öka mest. Snarare är det Mellanöstern, Latinamerika, Sydafrika och Australien, länder som idag sammanlagt inte står för mer än 7 procent av rfid-marknaden.

Även inom logistik, främst för hälsovård, flyg- och rymdindustrin, kommer rfid-användningen att öka, tror rapporten.

Noterbart är att passiva UHF-transpondrar väntas ta en allt större av marknaden. Tillväxten där väntas bli hela 74 procent årligen i genomsnitt fram till 2014.

Analysen omfattar inte rfid-lås för bilar. Räknas dessa in kommer marknaden att öka från 5,5 miljarder dollar i år till 6,2 miljarder nästa år, enligt ABI Research.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)