JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tio miljoner till MDH-forskare

nolteTio miljoner till MDH-forskare

Lägg namnet på minnet: Thomas Nolte, 33 år. En internationell expertkommitté har tittat i spåkulan och funnit att han har ”särskilda förutsättningar att bli ledande forskare.”
Tio miljoner kronor från Stiftelsen för Strategisk Forskning ska hjälpa profetian besannas. Pengarna kommer att användas till att anställa fler doktorander till Thomas Noltes forskargrupp i realtidssystem på Mälardalens Högskola.

Thomas Nolte bjuds dessutom på en ledarskapsutbildning.

160 forskare ansökte om titeln ”Framtidens forskningsledare”. Av dessa valdes 60 ut för granskning av en internationell expertkommitté. Den fastnade till slut för 18 personer som dels redan bedrev en forskning i Sverige av ”hög, konkurrenskraftig, internationell klass” och dels bedömdes ha särskilda förutsättningar att bli ledande forskare.

Framtidens forskningsledare har utsetts fyra gånger med tre års mellanrum. Det här är första gången som titeln ges till en forskare på en högskola.

Elektroniktidningen gratulerar västeråsaren Thomas Nolte för utmärkelsen och för att han haft turen att hamna på Mälardalens högskola som för oss är en regelbunden källa till spännande nyheter om inbyggda system.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)