JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

nolteTio miljoner till MDH-forskare

Lägg namnet på minnet: Thomas Nolte, 33 år. En internationell expertkommitté har tittat i spåkulan och funnit att han har ”särskilda förutsättningar att bli ledande forskare.”
Tio miljoner kronor från Stiftelsen för Strategisk Forskning ska hjälpa profetian besannas. Pengarna kommer att användas till att anställa fler doktorander till Thomas Noltes forskargrupp i realtidssystem på Mälardalens Högskola.

Thomas Nolte bjuds dessutom på en ledarskapsutbildning.

160 forskare ansökte om titeln ”Framtidens forskningsledare”. Av dessa valdes 60 ut för granskning av en internationell expertkommitté. Den fastnade till slut för 18 personer som dels redan bedrev en forskning i Sverige av ”hög, konkurrenskraftig, internationell klass” och dels bedömdes ha särskilda förutsättningar att bli ledande forskare.

Framtidens forskningsledare har utsetts fyra gånger med tre års mellanrum. Det här är första gången som titeln ges till en forskare på en högskola.

Elektroniktidningen gratulerar västeråsaren Thomas Nolte för utmärkelsen och för att han haft turen att hamna på Mälardalens högskola som för oss är en regelbunden källa till spännande nyheter om inbyggda system.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus