JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Batteriföretaget Boston Power, med svenska rötter, är ett av de tio hetaste miljöteknikföretagen just nu. Det hävdar tidningen Wall Street Journal i sin årliga ranking av tillväxtföretag inom cleantech.
Det är andra året i rad som batteritillverkaren Boston Power hamnar på tio-i-topplistan när The Wall Street Journal presenterar sin ranking ”venture-backed cleantech companies” (se länk).

Boston Power, grundat av Christina Lampe-Önnerud från Ludvika och känt för sina mycket energieffektiva litiumjon-batterier, fick sitt genombrott år 2007 när det som första batteritillverkare i världen fick miljömärkningen Svanen för ett uppladdningsbart litiumjon-batteri.

Idag använder Saab batterierna i elbilen 9-3 ePower (länk). Likaså använder datortillverkare som Hewlett-Packard (länk) och Asus Boston Powers batterier. Även det indiska telekomföretaget VNL testar företagets batterier (länk), liksom Nasa (länk).

I höstas gjorde Elektroniktidningen en längre intervju med Christina Lampe-Önnerud (länk), som på den tiden var vd men idag är styrelseordförande och ansvarig för företagets innovations- och tillväxtfrågor. Hon är numera även ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)