JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple stämmer Samsung
Apple anser att Samsungs Galaxymobiler är alltför lika Iphone och stämmer därför sin konkurrent. Stämningen är intressant då Samsung är stor leverantör till Apple.
Samsungs halvledardivision är en av Apples viktigaste komponentleverantörer. Därifrån kommer bland annat processorerna A4 och A5 som sitter i både Ipad och Iphone, och Samsung levererar också en stor mängd DRAM till Apple.

Det hindrar inte Apple från att ha starka synpunkter på Samsungs konsumentelektronikdivision - så starka att det amerikanska företaget nu lämnat in en stämning mot sin koreanske konkurrent. Enligt dokumenten som lämnats in till en domstol i Kalifornien har Samsung "slaviskt" kopierat både Iphone och Ipad i designen av Galaxymobiler och -läsplattor.

– Den här typen av uppenbar kopiering är fel, kommenterar Apples talesperson Kristin Huguet i ett pressmeddelande.

Mobilvärlden surrar av stämningar, där de flesta gäller patent. Denna stämning gäller dock även en annan fråga, nämligen den om formgivning och varumärken. Apple menar att kopieringsförfarandet gäller både den fysiska formgivningen som designen av ikoner, menyer och menyhantering.


 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)