JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Jörgen Carlsson till Rotakorn

Komponentmäklaren Rotakorn har rekryterat Jörgen Carlsson till vd-posten. Han kommer närmast från inbyggnadsföretaget Saven Hitech, där han agerat vice vd i ganska precis ett år.
I ett års tid har Jörgen Carlsson arbetat aktivt i Rotakorns styrelse och lärt känna bolaget från insidan. Och i måndags var det alltså dags att ta ytterligare ett steg in i företaget, som vd.  

– Jag har suttit vid sidan av Rotakorn en tid nu och blivit mer och mer intresserat av företaget. Affärskonceptet lockar mig och företaget har en stark marknadsposition samtidigt som det är en annorlunda aktör, säger Jörgen Carlsson.

Avgående vd:n Peder Olausson – som grundat och äger Rotakorn tillsammans med personalen – kommer även fortsättningsvis arbeta aktivt i företaget som styrelseordförande. Framledes får han också mer tid att vässa inköpsfunktionen med fokus på överskott inom företaget, medan Jörgen Carlsson bland annat kommer att fokusera på att utveckla företagets produktdistribution och vidareutveckla den internationella verksamheten.

Rotakorn har 23 anställda och egen verksamhet i Sverige, Finland, Polen, Kina, Singapore och Kanada. Huvudkontoret ligger i Åtvidaberg.

– Det är unikt att det ”lilla företaget” är etablerat i tre världsdelar med egen verksamhet. Kombinationen av hög flexibilitet, närheten till kunden, finansiell styrka och internationell organisation är en synnerligen stark framgångsfaktor. Rotakorn är mycket välrustat inför en stark lönsam tillväxt, säger Jörgen Carlsson.

Jörgen Carlsson har ett gediget förflutet inom elektronik- och inbyggnadsindustrin, där han bland annat hunnit med att agera vice vd på Saven Hitech och Data Respons samt inneha ledande befattningar inom både Arrow och Bergman & Beving.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)