JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stort intresse för Kodaks patent

Kamerajätten Kodak vill slå mynt av den senaste tidens hausse kring patent och göra sig av med sin patentportfölj. Flera företag inom mobilindustrin uppges vara intresserade av de 1100 patenten, som värderats till 3 miljarder dollar.
Kodak har enligt vd Antonio Perez redan fått flera förfrågningar på den del av sin patentportfölj – 1100 patent kring kamerateknik som används i många mobiltelefoner – som företaget berättade var till salu i juli.

– Telefonen började ringa så fort vi berättade. Våra rådgivare har kontaktat ett stort antal människor, och ett flertal har skrivit under konfidentialitetsavtal, berättar han för nyhetsbyrån Bloomberg.

Kodak behöver pengar då företaget gått med förlust under fem av de sex senaste åren och ser ut att göra så även i år. Samtidigt är bolaget involverat i flera patenttvister, varav en med Apple och RIM där Kodak stämt de två mobiltillverkarna på en miljard dollar i uteblivna licensavgifter.

– Alla dessa stämningar tar mycket tid, och de är väldigt dyra. Om vi säljer patenten skulle vi få loss en klumpsumma pengar och samtidigt kunna börja samarbeta med företag som vi idag ligger i juridisk konflikt med, kommenterar Perez.

Vilka budgivarna på patenten är vill han dock inte avslöja. I media spekuleras kring de vanligen misstänkta, alltså Google, Apple, Microsoft och Samsung.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)