JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 29 maj 2020 VECKA 22
Energimyndigheten går in med 17,9 miljoner kronor i projektet Eldrivet, som syftar till att stärka den svenska fordonsindustrins kompetens inom elektrisk framdrivning.
– Införandet av elektriska drivsystem ökar energieffektiviteten för fordon och projektet och bidrar därför till regeringens mål om en fossilbränsleoberoende fordonsflotta år 2030, säger Kristina Difs vid Energimyndigheten.

Syftet med projektet är att bygga upp kompetensen – men också stärka kunskapsutbytet – inom teknikområdet elektriska drivsystem i vägfordon. Genom att exempelvis utveckla nya kylmetoder för både kraftelektronik och elmotor, analysera alternativa krafthalvledare samt utveckla nya testmetoder hoppas man kunna förbättra både livslängd och prestanda hos elektriska drivlinor.

– Elektriska drivsystem är ett teknikområde som är centralt för att föra svensk fordonsindustri framåt inom området, säger Johan Hellsing som är projektledaren på AB Volvo, som deltar i Eldrivet.

Förutom AB Volvo deltar även Volvo Personvagnar, Scania, Semcon, Kollmorgen, Kongsberg Automotive, BEVI, BAE Systems Hägglunds, Innovatum och Lunds tekniska högskola. Projektet ingår i Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI, se länk) som är ett samarbete mellan den svenska staten och fordonsindustrin.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)