JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 28 februari 2020 VECKA 09
Minnesgiganten Micron miste sin vd Steve Appleton i en flygolycka i fredags. Företaget meddelar att Mark Durcan, tar över vd-posten med omedelbar verkan.
Steve Appleton började sin karriär på  Micron –  idag världens nionde största halvledarföretag – redan för 29 år sedan. Till en början jobbade han nattskift i produktionen, men redan åtta år senare utnämndes han till COO för att 1994 – bara 34 år gammal – ta över vd-stolen på förtaget.

I fredags förolyckade dock Steve Appleton när han själv styrde det lilla flygplanet som störtade på flygplatsen i Boise, Idaho i USA,  där Micron har sitt huvudkontor.

Mark Durcan, nära vän till Steve Appleton och COO på Micron sedan 2007,  tar över vd-posten på företaget, meddelar Micron. Mark Durcan har arbetat på Micron i 28 år och har även hunnit med att vara teknikchef under flera år.

– Vi är lyckligt lottade att kunna utse någon med Marks erfarenhet till bolagets vd. Mark har varit avgörande för Microns framgång i sin roll som  COO och han har genom åren rönt respekt från företaget, ledningsgruppen och industrin i stort, säger Robert E. Switz, nyutnämnd styrelseordförande för Micron i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)