JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 19 september 2020 VECKA 38
Inbyggnadskonsulten Prevas släpper en andra generation av sin testplattform xMove. Den har utökade funktioner, i form av både hård- och mjukvara, och kan testa upp till 30 styrenheter i exempelvis fordon eller industrirobotar.
– Idag är det inte så enkelt att det räcker med en styrenhet. En modern bil eller lastbil har upp till trettio styrenheter med programvara som ska fungera i ett nätverk. Detta blir totalt ca tvåtusen in- och utgångar. Det är bränsleinsprutning, blinkers, bromsar etc. Med vårt xMove generation 2 kan vi generera och mäta alla signaler samtidigt distribuerat till de olika styrenheterna. Med en tidsupplösning på millisekunder kan vi få programvaran i styrenheterna att tro att de kör på vägen, säger Hans Nyström affärsenhetschef på Prevas, i ett pressmeddelande.

Ytterligare en viktig funktion är möjligheten att föra in fel för att testa hur dessa påverkar olika funktioner. Det går att bryta upp, kortsluta eller föra in störningar i varje signal. Funktionen kan exempelvis användas för att ta reda på en bilden bromsar fortsätter att fungera även om en hjulsensor från ett hjul faller bort eller fungerar felaktigt.

Den första generationen av xMove lanserades 2006 och finns i drift hos kunder i Europa, Asien och Amerika. Generation 2 är en uppdatering som innehåller dels nya komponenter från partnerföretaget National Instruments, dels egenutvecklade delar.

- Vi har också utvecklat ett arbetssätt som gör att vi snabbare kan tillhandahålla en kundanpassad lösning till varje kund eftersom varje styrenhet  oftast är unik. Tillsammans med de verktyg och processer vi tillhandahåller kan kunden effektivt underhålla sitt system, säger Hans Nyström.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)