JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Simulera kretsen i webbläsaren

CircuitlabSimulera kretsen i webbläsaren

Circuitlab är ett enkelt EDA-verktyg som tagits fram av två studenter på MIT i USA. Verktyget är gratis, körs i din webbläsare och passar bra för studenter och andra som vill konstruera analoga eller digitala kretsar och sedan simulera dessa.
Det är lika bra att säga det direkt, Circuitlab är inget fullfjädrat EDA-verktyg som utmanar Cadence, Synopsys eller Mentor. Man ska snarare se det som en möjlighet för lärare och teknikintresserade att experimentera med analoga och digitala kretsar direkt i webbläsaren.

Det finns också en rad exempel med allt från en enkel fyrabitasräknare, motståndsnät till operationsförstärkare och lysdioder.

Circiutlab är gratis i den nuvarande formen. De två grundarna, Humberto Evans och Mike Robbins, skriver på sajten att framtida funktioner kan komma att kosta men att ambitionen är att kärnan alltid ska vara kostnadsfri.

Det går att köra igång direkt. Det är bara att dra-och-släppa de komponenter man behöver på ritbordet för att sedan koppla ihop dem. Simuleringen görs i den egna datorn och hur lång tid den tar beror såklart på vilken prestanda den har och hur stor konstruktionen är. Simuleringarna kan göras i både tids- och frekvensdomänen.

För att kunna spara sina konstruktioner måste man skapa ett konto. Det går inte att exporter eller importera konstruktioner till Circuitlab och såklart måste man vara ansluten till Internet för att kunna arbeta med verktyget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)