JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA kan lätta flygets elektronikförbud
Du vet säkert hur det känns när meddelandet om att alla elektroniska apparater måste stängas av vid start och landning. Men kanske kan det bli ändring på det inom kort. Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA (Federal Aviation Administration) har i varje fall dragit igång ett projekt som ska titta på reglerna och se om de kan förändras.
- Vi söker efter information som kan hjälpa flygbolagen att bestämma om de kan tillåta mer användning av elekronik i dagens flygplan, säger FAA:s Michael Huerta i ett pressmeddelande.

Gruppen som ska göra arbetet består av representanter från myndigheter, flygbolag och andra företag. Tanken är att gå igenom vilka regler olika flygbolag har men också ta reda på hur portabel elektronik ska få användas under flygningar.

Bland annat ska man titta på hur flygbolagen testar konsumentelektronik för att avgöra om de stör flygplanens egen elektronik. Arbetet ska dock inte omfatta användningen av mobiltelefoner i flygplan.

Arbetet drar igång under hösten och ska pågå i sex månader. I ett första steg ber FAA allmänheten om kommentarer och synpunkter på flygbolagens regler.

Mer information finns här: (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)