JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trögt för Micronics kapslingsritare

Micronic Mydata LDITrögt för Micronics kapslingsritare

Marknaden är inte redo för Micronic Mydatas nya kapslingsritare som utvecklats ihop med Intel. Företaget drar därför ned på utvecklingstakten, varvid 50 till 60 personer förlorar jobben.
- Vi bedömer att intresset från elektronikindustrin är fortsatt lika stort, även om införandet av högre krav på substrat går i långsammare takt än vi hittills uppfattat, säger Micronics vd Peter Uddfors i ett pressmeddelande.

Det var i mars 2010 som Micronic annonserade samarbetet med Intel där företagen tillsammans skulle utveckla den nya kapslingstekniken baserat på laserritare (länk). Senhösten 2011 var det officiell debut för LDI eller Laser Direct Imaging, som det nya produktområdet döpts till, på mässan TPCA i Taiwan (länk).

Maskinen är avsedd för tillverkare av organiska substrat vilka används vid produktion av komplexa elektronikkapslar som monteras på avancerade kretskort, bland annat processorer och kretsar till mobiltelefoner samt surfplattor.

Micronic har levererat två utvärderingsmaskiner, en till USA och en till Asien. En av dessa har godkänts av kunden och Micronic kommer att få betalt under innevarande år. Men förhoppningen att LDI skulle öppna en helt ny marknad ser ut att grusas. ”Ett bredare införande av denna typ av lösningar uppskattas nu förskjutas två år framåt.” skriver företaget i dagens pressmeddelande.

Utvecklingen har hittills gått på 390 miljoner kronor i löpande kostnader. Därutöver har 135 miljoner redovisats i balansräkningen som färdiga system, komponenter och reservdelar samt testutrustning.

För att anpassa kostnaderna till verkligheten kommer Micronic Mydata att varsla 50 till 60 personer både i Täby och runt om i världen.

De andra två produktområdena, laserritare till bildskärmar och ytmonteringsmaskiner, går dock bra och företaget höjer prognosen något för 2012 till cirka 1 300 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)