JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kvartett slår ett slag för trådlös laddning

Kvartett slår ett slag för trådlös laddning

Ingenjörsforumet Element 14, som syftar till att ge elektronikkonstruktörer stöd i fasen mellan produktspecifikation och prototyp, lanserar nu en mikrosajt för trådlös laddning. Lanseringen sker i samarbete med Texas Instruments, Würth Electronics och Cadsoft Eagle PCB Software.
Element 14, som drivs av den globala distributören Premier Farnell, har en förkärlek för nischade mikrosajter. Idag lanserar företaget ytterligare en i skaran. Denna gång ligger fokus på trådlös laddning och syftet är att påskynda införandet av tekniken i exempelvis digitalkameror, smartmobiler och MP3-spelare.

På sajten kan man lära om Qi, en standard för induktiv laddning av batteridrivna produkter, samt även registrera sig för kostnadsfria seminarier kring just Qi-standarden samt TI:s trådlösa landningslösning bqTESLA. Här finns också möjlighet att diskutera lösningar, få tekniskt stöd och se videor i träningssyfte (se länk).
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)