JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hittar nycklar, plånböcker och glasögon

Hittar nycklar, plånböcker och glasögon

De kommer i par och är färdigprogrammerade. Allt du behöver göra är att sätta fast id-brickorna på sakerna du brukar tappa bort, som nycklarna eller läsglasögonen. När du trycker på den ena brickan börjar den andra tjuta. Tekniken kommer från norska Unikia och baseras på Nordic Semicondutors radiokretsar för 2,4 GHz-bandet.
Långt ifrån alla villa ladda ner en app eller använda mobilen för att spåra upp nycklarna eller plånboken när det är dags att gå till jobbet på morgonen. Det är betydligt enklare att använda den lilla fjärrkontrolliknade id-brickan för att lokalisera det som saknas, hävdar Unikia.

Företaget sysslar med att utveckla fiffiga produkter som löser olika vardagsproblem som lunchlådor för smörgåsarna och halkskydd för skorna.

Det senaste tillskottet baseras på Nordic Semiconductors radiokrets nRF24LE1 OTP som har ett egenutvecklat och energisnålt radioprotokoll. Räckvidden är upp till 40 meter och livslängden ligger på ett och ett halv år med ett knappcellsbatteri av typen CR2450.

Trots att brickorna är såpass små uppges de tjuta med 100 dB.

Priset för två id-brickor förväntas landa på 25-30 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)