JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OK Glass - take a picture!

Google har nu släppt de tekniska specifikationerna kring de interaktiva glasögonen Glass, som ska börja säljas senare i år. Bland annat har glasögonen en inbyggd 5-megapixels kamera.
Google Glass är ett spektakulärt projekt som diskuterats i det oändliga under mer än ett års tid - innan Google ens talat om exakt vad glasögonen ska göra och vad de innehåller för teknik.

Det övergripande budskapet är att de datoriserade glasögonen ska kunna göra allt som en smartphone uppkopplad till internet kan göra. Men utan att behöva använda händerna.

Det räcker med ett röstkommando - typ OK Glass, take a picture eller OK Glass, take a video - så gör glasögonen det.

Och det är den här funktionen som skapat debatt. Glasögonbäraren kan ta bilder och spela in video helt omärkligt, lagra bilderna i det inbyggda minnet eller skicka dem trådlöst vidare till molnet.

Bilderna och videoinspelningarna projiceras på glasögonglaset genom en liten glasprisma längst ut på glasögonen. Bildkvaliteten motsvarar det som visas på en 25 tum stor högupplöst bildskärm, enligt Google.

Annat som glasögonen kan göra är att läsa och skicka meddelanden, göra webbsökningar, kolla kalendern, översätta texter eller få vägbeskrivningar. Allt som en smart mobil kan göra.

Se Googles exempel på vad Glass kan göra. (Länk)

Se också ett reportage av journalisterna på tidningen The Verge, som fått prova på riktigt och som intervjuat utvecklare och andra på Google. (Länk)

Google har stängt möjligheten till förbeställningar och kommer nu att börja skicka ut ett par tusen förbeställda Glass. Till hösten väntas Glass bli tillgängliga för allmänheten att köpa.

Tekniska specifikationer (Länk)

Kamera med en upplösning på 5 Mpx för stillbilder och 720 p för video.

Inga hörlurar utan en Bone Conduction Transducer där ljudet överförs till innerörat genom vibrationer i skallbenet.

Trådlös överföring till internet med wifi 802.11b/g.

Trådlös överföring till mobilen med Bluetooth. Kompatibel med vilken Bluetooth-mobil som helst.

Lagringskapacitet på 16 gigabyte på flashminne, varav 12 gigabyte är tillgängligt för användaren och synkat till Googles molntjänst.

Batteriet, som sitter i glasögonskalmen, klarar en dags normalanvändning. Laddas med en särskild mikro-usb-kabel som följer med.

MyGlass-app som ger gps- och sms-meddelanden. Kräver Android 4.0.3.

Fem olika färger.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus