JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Wind River: Medicinsk utrustning måste fungera ihop

Tillverkare av medicinteknisk utrustning erbjuder idag mestadels produkter med mycket begränsad, eller i vissa fall ingen, kompatibilitet mellan olika system. För nyare  utrustning och för de framtida medicintekniska systemen finns dock en ambition om att dessa utvecklas på gemensamma plattformar för att på så vis överbrygga hinder för interoperabilitet och ett snabbare införande av mobil hälsovård, så kallad  mHealth.
embexFler tekniska rapporter finns på etn.se/expert
Den tekniska utrustningen på dagens moderna sjukhus utgör ett komplicerat såväl som ett sammankopplat ekosystemet. Inte många andra platser har en så mångsidig uppsättning maskiner, kunnande och information som ska samexistera i en beslutsfattande och extremt stressig miljö.

Information om patienter och deras behandling måste kunna överföras smidigt inom sjukhusets olika system, ofta över mer än en vårdinrättning och i vissa fall även mellan vårdgivare och hemmet. Detta informationsflöde måste upprätthållas på ett för patienten säkert sätt, under dennes livstid för att behandling och vård ska ske på ett effektivt sätt. Att introducera och lansera nya produkter i denna verklighet blir alltmer komplicerat.
Ladda ner artikeln på 156 kbyte här (länk, pdf).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)