JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altera köper kraftbolag

Altera köper kraftbolag

FPGA-jätten Altera läggar vantarna på Enpirion, ett amerikanskt företag specialiserat på kompakta kraftlösningar.
FPGA-företag brukar i första hand köpa företag som utvecklat verktyg eller IP-block för specialfunktioner. På senare tid har det för IP-blocken bland annat handlat om snabba seriebussar. Alteras köp av kraftspecialisten Enpirion är därför ett intressant avsteg från den strategin.

– Kraft är ett allt viktigare val som differentierar produkter inom kommunikationsområdet, datormarknaden och i industritillämpningar, säger Alteras vd Jahn Daane i ett pressmeddelande.

Enpirion har rötterna på Bell Laboratories och grundades år 2001 av ett gäng specialiserat på power-management-arkitekturer, krafthalvledare och högfrekventa magnetiska material (länk). För ett år sedan släppte företaget en omvandlarfamilj döpt till EN2300 som uppgavs ha 40 procent mindre yta än alternativen men som ändå är lika bra eller till och med har bättre prestanda.

Bland annat påstår företaget att DC/DC-omvandlaren har industrins bästa Figure-of-Merit (FOM = Gate Charge x On-state Resistance), vilket gör att den kan arbeta vid höga frekvensen utan att switchförlusterna drar iväg.

Köpet av Enpirion kostar Altera 6 miljoner dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)