JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 28 september 2020 VECKA 40
Internet of Things och "konnektivitet" var ordet för dagen när det nya mobilkonsultföretaget Sigma Connectivity AB i Lund presenterades på torsdagsförmiddagen.
– Målet är att inom två år etablera Sigma Connectivity som en viktig aktör inom konnektivitet. Det handlar om att bygga in och använda den här teknologin i allt från traditionella industriprodukter som bilar och maskiner till hushållselektronik och kommunikationsutrustning, säger det nya företagets största ägare Dan Olofsson i ett pressmeddelande.

Dan Olofsson grundade teknikkonsultföretaget Sigma på 1980-talet, delade upp det i tre separata företag på 1990-talet och köpte ut dem från börsen på 2000-talet genom sitt bolag Danir AB.

Nu tar Sigma, som har cirka 1 400 anställda i åtta länder, över Sony Mobiles utvecklingsenhet för mobil hårdvara i Lund.

Det nya bolaget heter Sigma Connectivity AB och får cirka 200 experter på konnektivitet, som kan bidra till att sprida spetsteknik inom det som kallas Internet of Things.

– Sonys unika kompetens inom ledande produktionsteknologier vidgar Sigmas egen plattform och skapar nya affärsmöjligheter för denna teknologi, säger Dan Olofsson.

Sigma kommer att äga 80 procent av det nya bolaget och Sony Mobiles tidigare vd och ordförande, Bert Nordberg, 20 procent. Nordberg blir också ordförande i bolaget.

Vd blir Fredrik Hedlund, som varit utvecklingschef i Sony Ericsson och därefter i Sony Mobile och som varit drivande i att organisera Sony Mobiles hårdvarukonsulter i en särskild affärsenhet för att bereda vägen för en ny ägare.

Läs hela pressmeddelandet här.


Läs Elektroniktidningens intervju med Fredrik Hedlund här.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)