JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lundaföretag öppnar dörrar i USA

Lundaföretag öppnar dörrar i USA

Glöm knappsatser, kortläsare och nycklar. Lås istället upp dörren med mobilen. Tekniken kommer från uppstartsföretaget Zaplox och har integrerats med kameraföretaget Axis system för passagekontroll. Nyheten presenterades på mässan ISC West i Las Vegas.
– Intresset för mobilbaserad nyckelhantering växer snabbt även på den svenska marknaden, hittills främst bland hotellkedjor och fastighetsförvaltare. Vårt deltagande på ISC West handlar om att lansera våra produkter dels i USA, där Axis nyligen lanserat sitt system för passagekontroll, dels för den globala säkerhetsindustrin som omsätter över 100 miljarder euro, säger Zaplox vd Magnus Friberg i ett pressmeddelande.

Företaget grundades år 2010 och har utvecklat en mobiltelefonbaserad lösning som ersätter den vanliga nyckel. Det går att både låsa och låsa upp dörrar med mobilen förutsatt att du bytt till ett nytt och uppkopplat lås. Dock behöver man inte står framför dörren, låset går att fjärrstyra. Därmed slipper man till exempel att lämna ut nycklar till hantverkare eller städfirmor. Det går också att få ett SMS när barnen kommer hem från skolan.

En handfull kunder använder redan mobilnyckeln, däribland Skistar, Ikano, ISS och Hotel Lundia.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)