JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson, Murata och CUI bildar kraftkonsortium
Under en tid har Ericsson Power Modules, Murata och CUI i gemensam regi verkat för en snabbare spridningen av digital kraft. Nu startar de tre ett gemensamt konsortium – the Architects of Modern Power – för att utveckla gemensamma distribuerade digitala kraftlösningar.
För två år sedan ingick Ericsson och amerikanska CUI ett licensavtal kring det svenska företagets andra plattformsgeneration för digital kraft, döpt till Frida II (länk). Och i somras ingick Murata och Ericsson ett avtal som innebär att det japanska företaget ska fungera som second source till Ericssons digitala kraftportfölj av både isolerade och oisolerade produkter (länk).

Båda ovan nämnd avtal syftar till en sak: att öka takten på spridningen av digital kraft. Det är också grunden i det konsortium som de tre kraftmodultillverkarna nu startar.

Målet för den nybildade alliansen är att skapa marknadens mest avancerade distribuerade kraftlösningarna med ett komplett ekosystem av hård- och mjukvara liksom support. Utmaningen närmast är alltså att skapa kompatibilitet mellan företagens mjukvara, såsom PMBus-kommandon, styrkommandon och konfigurationsfiler, liksom hårdvara där gemensamma mekaniska och elektriska specifikationer står på agendan.

Planen är att konsortiet ska vara redo att släppa sina första resultaten i form av standarder för digitala POL-omvandlare och avancerade bussbaserade DC/DC-omvandlare under elektronikmässan Electronica, med start i München den 11 november.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)