JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utan utvecklingskort ingen utveckling


ELECTRONICA Allt färre startar med en hög komponenter och ett vitt papper. Idag är det utvecklingskort som gäller när det dags för ett nytt projekt. I varje fall om man ska tro distributören Element 14 som hävdar att 79 procent av alla ingenjörer dessutom använder hela eller delar av utvecklingskortet i den färdiga designen.
Men först en brasklapp: undersökningen baseras på svar från 244 kunder till Element 14 som dessutom använder utvecklingskort i sitt arbete.

– 77 procent av de som svarat undersöker om det finns ett utvecklingskort för den komponent de funderar på och 44 procent skulle inte kunna göra sitt jobb utan korten, säger Quintin Komaromy på Element 14.

Komponentdistributören har de senaste 18 månaderna satsat på att utveckla kort ihop med olika halvledartillverkare. Ofta handlar det om ett par tre företag per kort, ett för processorn, ett för analogbitarna och ett för kraftförsörjningen.

– Jag skulle vilja säga att vi har det bästa utbudet i Europa.

Totalt finns det runt 7000 utvecklingskort vara cirka 2500 är färska eller säljer i större volymer. Allt fler av korten utvecklas av Element 14 i samarbete med olika halvledarföretag.

– En del av korten är exklusiva för oss, säger Quintin Komaromy.

Större delen av utvecklingsarbetet och produktionen sker i Kina.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)