JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tysk snuvar svensk på titeln bäst memsfoundry

Tysk snuvar svensk på titeln bäst memsfoundry

Tyska X-Fabs Mems Foundry får utmärkelsen ”MEMS Foundry of the Year” av den internationella branschorganisationen MEMS Industry Group (MIG). Även det svenska memsfoundryt Silex med fabrik i Järfälla fanns med bland de fem finalisterna.
X-Fabs Mems Foundry, som ingår som en del av X-Fab Group, är årets Memsfoundry. Utmärkelsen delades ut i förra veckan under ceremonin Best in MEMS & Sensors Innovation Awards, som en del av MIG:s MEMS Executive Congress, men har hemlighållits till nu.

Bland finalisterna fanns även svenska Silex Microsystems, kanadensiska C2Mi, franska CEA-Leti och amerikanska Synkera.

X-Fabs Mems Foundry har som del av X-Fab-gruppen tillgång till founderyservice i storformat. Företaget har fem fabriker i världen som tillverkar mems, CMOS och SOI på 150 mm- och 200 mm-plattformar. I mems-portföljen ingår trycksensorer, mikrospeglar, mikrofoner och mikrofluidikenheter, som används i en mängd olika tillämpningar.

För drygt två år sedan ingick X-fab ett strategiskt samarbete med Microgen, som utvecklar piezo-mems för att skörda energi ur vibrationer i hemmet exempelvis från mikrovågsugnen, tvättmaskinen och brödmaskinen. Målet är att tekniken ska ta plats i framtida trådlösa sensorer, där de ska driva IoT-prylar men också annat.

Under vårens europeiska memskonferens – MEMS Congress Europe – höll Rudi de Winter, vd på det tyska foundryt X-Fabs, det inledande keynote. I det nämnde han att planen är att Microgen ska lansera sin produkt i år (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)