JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 18 januari 2020 VECKA 03
I Sydkorea är intresset för förnybara energikällor starkt. Bränslecellsföretaget Powercell etablerar därför verksamhet i landet, genom Powercell Korea med säte i Seoul.
– Vi ser en stor potential för våra lösningar i Sydkorea och resten av den asiatiska marknaden, säger Magnus Henell, vd på Powercell Sweden i ett pressmeddelande.

Sydkorea har satt upp väl definierade mål för att minska landets energiförbrukning och är  mycket intresserat av lösningar för förnybara energikällor

Enligt Powercell har landet flest antal installationer av bränslecellsenheter med hög räckviddsutgång i världen. Tidigare i år öppnade dessutom världens största bränslecellspark, motsvarande 59 megawatt, i den sydkoreanska staden Hwasang.

Till detta kommer att både Hyundai och Kia Motor Group marknadsför bränslecellsdrivna fordon i Sydkorea, något som förmodas stärka den kommersiella efterfrågan på bränslecellsteknik ytterligare.

Planen är att Powercell Korea ska börja sälja i regionan under nästa år – i samband med detta ska även partnerskap med viktiga industriaktörer skapas. Förhoppningen är sedan att företaget ska ha skapat sig en betydande roll på den sydkoreanska bränslecellsmarknaden redan år 2016.

– Vi har lärt oss att våra lösningar är mycket konkurrenskraftiga och matchar kraven bland sydkoreanska potentiella kunder i synnerhet, vilket tillåter oss att expandera vår verksamhet väsentligt, säger Magnus Henell, i pressmeddelandet.

Powercell, med säte i Göteborg, är en avknoppning från Volvokoncernen och ägs av Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)