JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 8 augusti 2020 VECKA 32

Svenska Epiluvac är på gång

Uppstartsföretaget Epiluvac – som leverera utrustning för kiselkarbidepitaxi – har fått en order på en reaktor från ett ledande forskningscenter i Europa. Installation och driftsättning ska ske under årets första kvartal.
Lundaföretaget Epiluvac – grundat år 2013 i Kista utanför Stockholm, med huvudkontoret i Ideon Science Park i Lund och tekniken tagen från Linköping – står inför leverans av sin reaktor EPI-1000X, som är en helt ny typ av reaktorkonstruktion.

Tekniken som reaktorn är baserad på – hot-wall CVD – har sitt ursprung i Linköpings universitet, där den en gång i tiden utvecklades. Reaktortypen har enligt Epiluvac sedan tidigare använts i forsknings- och utvecklingslabb världen över och är känd för sin goda kvalitet.

– Vår reaktorkonstruktion är extremt lovande och vi är verkligen mycket nöjda med att vi kan erbjuda den till marknaden. Det finns inget liknande någonstans i världen i dag, säger Bo Hammarlund, vd för Epiluvac i ett pressmeddelande.

Den svenska reaktorn, EPI-1000X, har ett gasflöde och upphettningssystem som är unikt, och potential att drastiskt minska problem med partiklar och parasiter vid deponering, menar företaget.

Reaktorn hanterar emellertid enbart en wafer, men eftersom deponeringen görs extremt snabbt och med hög noggrannhet kan den även vara intressant för produktion enligt företaget.

EPI-1000X, svensk hot-wall CVD-reaktor

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)