JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 12 augusti 2020 VECKA 33
Linköpingsföretaget Senionlab tar in 15 miljoner kronor från SEB Venture Capital i en A-runda. Det här är Senionlabs första externa finansieringsrunda.
Senionlab levererar inomhuspositioneringssystem för köpcenter, detaljhandel, sjukhus och andra allmänna miljöer. För att maximera precisionen dammsuger företaget alla mobilens mottagare och sensorer – wifi, bluetooth, gyro och accelerometrar – på information.

Tekniken är särskilt användbar inomhus där GPS inte fungerar. Outnyttjade tillämpningsmöjligheter finns enligt Senionlab bland annat inom räddningstjänst, sjukvård, detaljhandel, tillverkningsindustri och logistik.

Kapitalet kommer i första hand att användas för att finansiera Senionlabs fortsatta expansion av säljorganisationen och för att etablera lokal närvaro i geografiska regioner. Dessutom kommer företaget att fortsätta att utveckla nya funktioner och tjänster.

Senionlab säger sig vara störst på LBS-marknaden (platsbaserade tjänster) och har idag över 250 installationer i 32 länder.

Marknaderna för LBS och IPS (inomhuspositionering )  omsatte 935 miljoner dollar i fjol och kan enligt en prognos som Senionlab citerar komma att växa till 4,4 miljarder år 2019.

– Vi har följt Senionlab med stort intresse och är imponerade av den snabba utvecklingen i detta unga tillväxtföretag, säger Ulf Lewander, Investment Manager på SEB Venture Capital.

– Vi är övertygade om att IPS kommer att vara lika naturligt som GPS inom en snar framtid och att Senionlab har utmärkta förutsättningar att driva denna utveckling.

Några av aktörerna på marknaden är Apple, Samsung, Google, Nokia, Microsoft, Hewlett Packard och IBM.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)