JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB vill styra ditt hem

ABB vill styra ditt hem

free@home är ABB:s lösning för det smarta hemmet. Via mobilen, surfplattan eller den vanliga strömbrytaren går det att styra allt från belysning och värme till larm och markiser.
– För dig som användare är flexibiliteten i free@home den största fördelen. Med hjälp av drag and drop på din platta gör du enkelt ändringar i mjukvaran, säger André Nadenic som är produktchef på ABB i ett pressmeddelande.

Men det finns såklart en hake, först måste du installera ABB:s busslinga. Därefter går det att ansluta bland annat belysning, värme, kyla, larm och markiser. Systemet styrs antingen via tryckknappar i hemmet eller med hjälp av en smartmobil eller surfplatta.

Som exempel på hur systemet kan användas föreslår ABB att man använder strömbrytaren vid ytterdörren för att släcka all belysning eller reglera temperaturen i huset. Det går också att få en bild i mobilen på den som ringer på dörren.

– Och om du är bortrest på semester styr du enkelt lamporna hemma, antingen med enkla kommandon i telefonen eller genom att be systemet upprepa alla tändningar och släckningar från en tidigare vecka.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)