JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miele och Microsoft kokar soppa på Azure

Miele och Microsoft kokar soppa på Azure

Välj ett recept på en webbplats så tankas det upp både till din mobil och till din spis. Idén utforskas av amerikanska kontorsjätten Microsoft och tyska hushållsjätten Miele. Alltsammans styrs från Microsofts molntjänst Azure som också ska kunna upptäcka när dina spisar och ugnar behöver underhåll.
Till din Microsoftmobil kommer ett vanligt recept. När du sätter igång med att laga maten, kan Azure se till att förvärma ugnen om det behövs, programmera tider och temperaturer, addera ånga och fläkt och grill. Och kik:a barnen när maten är klar.

Alltsammans är ännu bara på experimentstadiet.

Miele och Microsoft experimenterar också med den senares diskmaskiner. Diskmaskinen skulle kunna rapportera vad som gått sönder. Och Azure skulle med hjälp av statistik kunna lära sig vilka detaljer som har en hög felfrekvens, kanske för att hitta preventiva åtgärder, eller för att kunna rekommendera service eller ersättningskomponenter i förväg.

Det här är ett av fler samarbeten som Microsoft just nu driver inom det stekheta området Internet of Things.  Microsoft har också presenterat samarbeten med Fujitsu, Kuka Robotics och Thyssen Krupp.

Microsofts molnplattform Azure spelar en central roll i flera av projekten, som demonstrerades under industrimässan i Hannover, 13–17 april.

Azure hjälper Fujitsu att driva ett växthus, hjälper Kuka Robotics att övervaka och styra sin kooperativa robotarm Iiwa, och hjälper Thyssen Krupp att planera underhåll för sina 1,1 miljoner hissar jorden runt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)