JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk mikrovågshjälm siktar på Tyskland
Göteborgsföretaget Medfield Diagnostics, som utvecklat mikrovågshjälmen Strokefinder, har ingått ett samarbetsavtal med tyska Meytec, som bygger telemedicinska lösningar för prehospital sjukvård och behandling av akut stroke. Tanken är att utveckla en gemensam lösning, initialt för den tyska marknaden.
Tyska Meytec GmbH Informationssysteme har sedan starten för 13 år sedan skapat sig en stabil grund med en omfattande installerad bas av tele-neurologiska lösningar i både Europa och Asien. Företaget erbjuder bland annat mobila kliniker för utryckningsfordon.

Genom samarbetet med svenska Medfield vill Meytec skapa ännu effektivare prehospitala lösningar för diagnos och behandling av akut stroke.

– Vi tror att den nya diagnostiska teknik som utvecklats av Medfield Diagnostics kommer att komplettera de nuvarande diagnostiska metoder och avsevärt förbättra en snabb och effektiv diagnos av akut stroke, säger Gerhard W. Meyer, vd på Meytec i ett pressmeddelande.

Gerhard W. Meyer hänvisar till en vetenskaplig studie, med över 7000 patienter i Berlin, som påvisat att pre-hospital diagnos och behandling vid stroke har en betydande inverkan på hur patienten kommer att återhämta sig.

Samarbetsavtalet är icke-exklusivt och fokuserar initialt på den tyska marknaden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)