JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

EMBEDDED WORLD Videoanalys för adas-system i bilar och för virtuell verklighet i mobiler – dessa moment kan komma att ingå i ett kommande EEMBC-prestandatest för heterogena processorer.

Heterogena system är vad man kallar cpu:er, dsp:er, gpu:er och acceleratorer som utför beräkningar tillsammans.

Exakt vad testet ska heta, vad det ska innehålla och hur det ska utformas, är fortfarande öppet, men som vanligt är EEMBC:s ordförande Markus Levy pigg på att diskutera planer som smids på EEMBC långt innan de tagit fast form.

Omröstningar snurrar just nu runt  bland medlemmarna. En av frågorna är hur testet ska specificeras. OpenCL är ett populärt programspråk för heterogena system, och en het kandidat till att vara det språk i vilket testet specificeras. ”OpenCL”  kanske till och med blir en del av namnet på testet. Också Cuda kan komma att tillåtas.

Idén är att låta testet bestå av ”mikrobenchmarks” som är beräkningssteg i en given tillämpning.

Ett av testen kan vara ett adas-system för videoanalys. Ett sådant system skulle kunna ta fyra kamerabilder som indata och sedan transformerar dem i flera steg för att till slut landa i en översiktsbild uppifrån av fordonet.

I testet skulle varje steg i processen mätas och få ett eget prestandamätvärde. Dessutom skulle totaliteten få ett mått. Och liksom i tidigare EEMBC-test skulle användaren kunna tillåtas mäta prestanda både med och utan optimering.

Ytterligare ett test skulle kunna mäta upp ett heterogent system för exempelvis en mobiltelefon som skapar en virtuell eller utökad verklighet kring den bild som mobiltelefonens kamera plockar upp, som i Googles projekt Tango.

I arbetsgruppen för heterogena system-testet finns bland annat NXP, Intel och Qualcomm. NXP:s systemkretsfamilj i.MX vore en typisk kandidat för testet. Andra möjliga intressenter är Synopsys, TI och Arm.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)