JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontron nu med kontor i Sverige

Kontron öppnar i Sverige

Tyska Kontron – stort på inbyggnadskort och inbyggnadsdatorer – har öppnat ett svenskt kontor i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Med lokal närvaro ska företaget dels vårda sina befintliga relationer, dels ta marknadsandelar.

 Jonas Kallmén

– Vi måste finnas där våra kunder har sina rötter om vi ska kunna utveckla ett seriöst och långsiktigt samarbete även globalt, säger Jonas Kallmén, Key Account Manager på Kontron och en av tre som just dragit igång det svenska kontoret.

Jonas Kallmén kommer närmast från EDA-jätten Mentor Graphics, där han jobbat som global supportchef. Hans två kontorskollegor är Erika Hjertén som närmast kommer från mjukvaruföretaget Wind River och Johan Persson från inbyggnadsföretaget Hectronic.

Sedan ägarbytet för tre år sedan har Kontron gått igenom en tid av omstrukturering. Tidigare byggdes företaget i stort upp av en mängd små bolag som arbetade ihop, men nu har de olika enheterna bakats samman till en fungerande enhet som närmast ska ta tag i sina kundrelationer.

Främst satsar Kontron på de tre benen industri, kommunikation samt benet som sammanfattas i flyg, transport och försvar.

– Vår uppgift nu är att ta hand om befintliga kunder och identifiera och etablera relationer med svenska företag inom dessa områden. Vi ska ta marknadsandelar där det finns öppningar, förklarar Jonas Kallmén.

Närmast planerar trion att slå upp dörrarna till det nya svenska Kontronkontoret genom att bjuda in till ett ”house warming”-event med temat IoT eftermiddagen den 26 april.

Agendan har precis godkänts från det tyska huvudkontoret. Med på talarlistan finns bland andra ABB-legenden och vinnaren av Polhemspriset 2014 Hans Björklund (länk) – han talar under temat “IoT in the Smart Grid” – liksom John Bradley från Intel som ger sin blick på IoT med talet “IoT Insights”.  

Likaså är Ilijana Vavan, ansvarig för IoT-verksamhet på Kontron, med under dagen för att berätta om företagets inriktning inom IoT liksom Torbjörn Fängström från Uppsala universitet som talar om “Internet of Things for the best of our society”. 

– Alla som arbetar med inbyggda system och någon form av IoT är jättevälkomna att komma och mingla med oss när vi öppnar upp vårt nya kontor i april, säger Jonas Kallmén.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)