JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Telekomföretaget Ericsson och Lunds universitet har skrivit ett färskt strategiskt samarbetsavtal. Därmed fördjupar de två sina relationer inom forskning, utbildning och utveckling. Samarbetet är långsiktigt och prioriterat.

–  LTH har haft nära samarbete med Ericsson sedan tidigt 80-tal och det är naturligtvis en väldigt viktig partner för oss. Jag ser att ett fördjupat och strukturerat samarbete kan ge många ringar på vattnet och öppna upp för nya konstellationer och typer av samverkan inom hela Lunds universitet, säger Viktor Öwall, rektor på Lunds tekniska högskola (LTH), i ett pressmeddelande.

En stark trend är att  offentlig sektor och akademi väljer att teckna samverkansavtal med några strategiska partners.

För LTH är Ericsson det första företag som universitetet skriver denna typ av övergripande samverkansavtal med. Men planen är att skriva avtal med ytterligare ett antal prioriterade partners.

–  För att klara samhällets utmaningar behöver vi samarbeta långsiktigt och formaliserat. Vi har definierat ett antal partners som vi vet kan ge viktig input till vår utveckling och där vi har mycket kunskap och kompetens som de behöver för sin utveckling, säger Bo Ahrén, vicerektor på Lunds universitet, i samma pressmeddelande.

Avtalet gäller retroaktivt, från första januari i år, och det kommer att följas upp genom kvartalsvisa möten mellan universitetsledning och Ericssons forskningsledning.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)