JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 4 juli 2020 VECKA 27

Volvo Cars planerar att anställa cirka 400 ingenjörer under det närmaste året. Främst i Göteborg, men även i Lund. Det är i första hand kompetens inom programvaruutveckling som företaget är ute efter för att stärka sin utveckling inom självkörande bilar, säkerhet och elektrifiering.

Huvuddelen av de som kommer att anställas framåt kommer att placeras på företagets FoU-huvudkontor i Göteborg, även om ett antal även behövs på företagets forsknings- och utvecklingscenter i Lund. Planen är att de första 35 börjar på företaget i september.

Volvo Cars hävdar att detta är företagets största rekryteringskampanj av ingenjörer i företagets 89-åriga historia. Syftet är att stärka närvaron i Västsverige och lägga grunden till ett center när det gäller programvaruutveckling inom fordonsindustrin.

Kompetensen behövs inom det nya samarbetet med samåkningsföretaget Uber (länk), inom vilket man ska utveckla nästa generations självkörande bilar. Likaså är den central i pilotprojekten med självkörande bilar i London och Kina som tar vid därefter efter Drive Me-projektet som inleds i Göteborg nästa år.

Elektrifiering är också en viktig del i företagets utvecklingsarbete. Framåt planerar Volvo Cars att erbjuda en plug-in hybridvariant på alla nya modeller, i samband med att företaget ersätter hela sin produktportfölj under de närmaste åren. Likaså ska ett första helelektriskt fordon vara klart för lansering år 2019.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)