JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Norrköpingsföretaget Chargestorm har utvecklat en laddbox för elbilar som kopplad via Ethernet, 3G eller wifi visar vad som sker under laddningen samt även tillåter att laddboxen konfigureras. Företaget hävdar att det är marknadens första i sitt slag.

– Enkelt, snyggt och underhållsfritt är mottot för laddboxen Eva. Bättre laddbox för bostadsrättsföreningar och företagsparkeringar finns inte, säger Patrik Lindergren, vd på Chargestorm i ett pressmeddelande.

Eva är alltså namnet på den nya laddboxen, som kommer i laddeffekter från 3,6kW till 22kW och kan beställas med eluttag eller med fast laddkabel.

Nykomlingen är sannolikt resultatet av ett samarbete med Free2move, som pågått en längre tid. Samarbetet innebär att Free2moves lösningar för sensornätverk kombineras med Chargestorms laddsystem för elbilar (länk).

Laddboxen är kompatibel med den egenutvecklade effektvaktsfamilj CGC, vilket gör att flera enheter kan installeras på en parkeringsplats utan risk för att elnätet överbelastas. Likaså har laddboxen ett inbyggt personskydd med säkring och jordfelsbrytare, som går att återställa via ett reglage på utsidan om något skulle utlösa det.

Eva kan beställas redan idag, och inom kort kommer den att finnas tillgänglig i Chargestorms webbshop.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus