JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två veckor till årets fotonikkonferens

Den 2-3 november samlas svensk elit inom opto och fotonik i Linköping för en generalmönstring. 19 akademiska och 19 industriella föredrag sprider ljus över området. Konferensen är en bra möjlighet för den som är nyfiken på hur tekniken kan användas inom industriella områden.

– På konferensen uppmärksammas också Visual Sweden som är ett initiativ med bas i Östergötland, inriktat på att främja innovation och regional tillväxt inom området visualisering och bildanalys. Visual Sweden är ett led i regionens strategi för smart specialisering, där visualisering och simulering är ett av de prioriterade områdena. På 10 år kommer 100 MSEK att satsas på detta område från bl.a Vinnova, skriver Lennart BM Svensson till Elektroniktidningen.

Förutom de 38 föredragen finns tre keynotes. Ett handlar om Max 1 till Max IV som är den europeiska storsatsningen synkrotronacceleratorer i Lund. Nästa keynote handlar om den pågående visuella revolutionen med användning av avancerad visualisering inom vetenskap och teknik i allmänhetens tjänst och det tredje blir en summering av 50 års laserforskning inom det svenska försvarets forskningsinstitut.

På konferensen delas det ut pris för bästa ex-jobben inom foronik samt pris till årets bästa svenska fotonikföretag.

Den andra dagen avslutas med studiebesök på  Linköpings universitet samt på visualiseringscentrum i Norrköping. 

Konferensprogrammet finns här: (länk)

 Anmälan görs här: (länk)
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus