JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea kräver kund på 900 miljoner

Mjukvaruföretaget Enea anser att en av storkunderna har betalt 900 miljoner kronor för lite för användningen av realtidsoperativsystemet OSE. Tvisten ska avgöras i skiljenämnd.

– Skiljeförfarandet har inletts för att både vi och kunden under ordnade former ska få ett klart besked om vilken tolkning av vårt avtal som är den rätta. Vi anser oss ha gott fog för vår ståndpunkt, men skiljeförfarandet får ha sin gång och utvisa vad som gäller, säger företagets vd Anders Lidbeck i ett pressmeddelande.

Det belopp som Enea begärt är 900 miljoner kronor, men beloppet bygger på uppskattningar och kan komma att revideras väsentligt i endera riktningen. Om Eneas vinner tvisten påverkar det även kommande intäkter. Omvänt kan företagets framtida intäkter minska om kunden vinner.

Enea skriver att "företaget sätter stort värde på sin mångåriga och goda affärsrelation med kunden, men har bedömt att det givet de stora belopp det handlar om är nödvändigt att se till att tolkningsfrågorna nu blir juridiskt avgjorda". 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)